Често задавани въпроси:

Защо Nasopure?

Живеем във времена на постоянно боледуване. Ежедневно контактуваме с много хора, посещаваме публични места, които са “развъдник” на вируси. Децата ни започват да боледуват още при постъпването си в детска градина. Обикновено вирусите започват с хрема и в последствие преминават в усложнения, породени от нея. Задържането на носния секрет обикновено възпалява гърлото, ушите или дробовете. Всичко това може да се предотврати ако не позволяваме той да се задържа и да прави други възпаления. Промивайки с Nasopure секретите излизат дори от най-трудно достъпните места, а содата в разтвора има антибактериално действие и подпомага по-бързото оздравяване.

Кой може да използва Nasopure?

Всеки, който иска да поддържа носа си чист и здрав.

Какви са ползите от Nasopure?

Подпомага естественото дрениране на носа и синусите – Подпомага намаляването на отоците на носната лигавица – Премахва инфектирани частици, алергени и замърсители – Прочиства носната кухина и подпомага бързото оздравяване по време на настинка

Кога да си правим носни промивки?

Още при първи симптоми на настинка – При запушен нос – При алергии – При излагане на замърсители – При контакт с вирусоносители

Колко продължително мога за използвам Nasopure?

Nasopure може да се ползва ежедневно без ограничения. При настинка или грип е желателно да започнете с промивките още при най-първи симптоми и да промивате по няколко пъти на ден (според необходимостта) до пълното излекуване.

Кога моето дете може да започне да използва Nasopure?

Препоръчителната възраст за използване на Nasopure е 2г. На тази възраст Вашето дете може да започне само да си прави промивки.

Детето ми не иска да си прави промивки, как да го накарам?

Не насилвайте Вашето дете да си прави промивки. Покажете му видеа как други деца го правят, дайте му да си поиграе с бутилката като я пълни с вода и излива, покажете му как Вие си правите промивки. Покажете му, че е приятно и забавно. Спечелете доверието на детето и то само ще поиска да пробва!

Опасно ли е ако част от разтвора бъде погълнат?

Въпреки, че Nasopure разтворът не е предназначен за пиене, той е напълно безопасен при поглъщане поради натуралното си естество.

Колко разтвор да използвам за всяка промивка?

За възрастни обичайната доза е 1 саше от Nasopure микса в бутилката от 236мл с вода. За деца дозата е 1/2 саше в бутилката от 118мл с вода. Всеки може сам да избере дали да си направи изотоничен (по-лек) или хипертоничен (по-силен) разтвор, в зависимост от степента на запушване и личния комфорт.

Каква вода да използвам за направата на разтвора?

Препоръчително е да използвате предварително преварена или дестилирана вода. Водата не трябва да бъде нито топла, нито ледена – най-комфортна за промивка е вода със стайна или телесна температура.

Мога ли да използвам един разтвор няколко пъти след приготвянето му?

Желателно е приготвеният разтвор да се използва за направата на промивка, след което бутилката да се изплакне и да се остави да съхне. Ако има остатъчен разтвор на дъното е препоръчително да се хвърли.

Може ли цялото семейство да ползваме една бутилка Nasopure?

Бутилката Nasopure е предназначена за индивидуална употреба. Споделянето й с други хора е крайно нежелателно, поради риска от споделяне на бактерии.

Може ли Nasopure да се използва от бременни?

Nasopure е продукт с изцяло натурален произход. Употребата му по време на бременност и кърмене е напълно позволена.

Как да почиствам бутилката?

Желателно е бутилката да се изплаква след всяка употреба. Веднъж дневно е препоръчително да се измива с гореща вода и сапун. Подходяща е за измиване и в съдомиялна. Винаги след измиване оставяйте да съхне без капачка, на суха кърпа на проветливо място.

На колко време трябва да подменям бутилката?

Препоръчително е бутилката Nasopure да се подменя на всеки 3-6 месеца.